Kommunikation

Det finns flera sätt att ta sig runt i Malaga och det beror helt på vilken typ av semester du är ute efter. Många föredrar att hålla sig till hotellet och endast promenera runt medan andra vill utforska mer av staden samt kringliggande orter. Ett hett tips är att åka Hop-on Hop-off bussarna som för ca 20 Euro låter dig nyttja bussarna en hel dag.

Hyrbil

Är du av den andra typen och vill se mer så är hyrbil något att verkligen satsa på! Att hyra bil är både enkelt och tryggt men jag rekommenderar att man bokar bilen innan i Sverige, dels så får du ofta ett bättre pris samt att du har möjligheten att hämta bilen direkt på flygplatsen det är också ett sätt att gardera sig så att du har en bil tillgänglig, vid högsäsong kan det nämligen vara slut om du inte varit ute i god tid!

Kollektivtrafik

Lokaltåg som du kan åka med i Malaga.

På ’Paseo de los Tilos’ finns busstationen där du kan ta dig till närliggande orter så som Marbella, Granada, Cordoba och Sevilla. Det finns även ett pendeltåg mellan Malaga och Fuengirola som går från centrum. Faktum är att det faktiskt går att åka buss till Spanien hela vägen från Sverige.

Tåget som tar dig till närliggande Torremolinos eller flygplatsen kostar ca 2 Euro.

Taxi

Du hittar enklast taxi från gatan men det går även att förbeställa, hör med ditt hotell eller kontakta Unitaxi Malaga, telefonnummer: +34952333333. Be alltid om att åka med taxameter på. Tänk på att många taxibilar inte tar kreditkort, du kan däremot boka en taxi i förväg och be specifikt om att bilen ska vara utrustad med kortläsare.

Uber – Tyvärr så finns inte taxitjänsten Uber i landet. Det beror på lagarna i Spanien reglerar taxibranschen hårt.