Sevärdheter och utflykter

I Malaga finns ett flertal museum, katedraler och andra historiska byggnader. En av Spaniens attraktivaste sevärdheter är Picassos museum som invigdes år 2003.

Det vimlar av olika intressanta dagsutflykter man kan göra från Malaga. Varför inte åka till lyxresorten Marbella och dess hamn Puerto Banús och spana in alla lyxiga yachter.

cropped-palm.png

Andra aktiviteter kan vara det brittiska Gibraltar där man kan hälsa på Europas enda vilt levande apor. Glöm inte passet då passkontroll görs för inträde i denna engelska koloni. Med buss och sedan en kort båttur över Gibraltarsund kan man åka på en guidad dagstur i den Marockanska staden Tanger (bokas med fördel i förhand via Viator.).

Den lilla byn Nerja ligger bara en dryg timmes bussfärd från Malaga. Den orten kännetecknas av den arabiska arkitekturen med dess vitkalkade små hus och gränder. Det som framförallt drar besökare dit är den kända droppstensgrottan, Cueva de Nerja som är Europas största grotta. Där finns även en fantastisk utsiktsplats där man kan skåda Medelhavet och den afrikanska kontinenten om vädret tillåter.

Om du vill se mer av Malaga är ett bra tips att åka turistbuss/seightsingbuss, i Malaga finns bussar av ”Hop-On Hop-Off” typen, se till att du bokar biljett innan avresa för att garantera plats samt möjlighet att få bättre pris, boka via Viator.

 

Tappa inte bort varandra

Det är såklart många föräldrar och barn som är oroliga över att tappa bort varandra när de är på resande fot. En lösning på det är att skaffa en gps klocka. Testlaget har utsett den bästa gps klockan för barn och vinnaren heter Safekid nova, ett bra val till familjer som vill resa till Malaga eller egentligen var som helst i världen.

Shopping

Shoppingen kring centrum koncentrerar sig framförallt till gågatan Calle Larios och tvärgatorna runtomkring. Där finner man de klassiska Spanska klädjättarna Massimo Dutti, Mango, Zara, Stradavarius, Bershka och Pull & Bear. Några minuters promenad längre bort ligger Spaniens största varuhuskedja El Corte Ingles, Spaniens motsvarighet till Åhléns eller NK. Det hetaste tipset vad gäller shopping av kläder hittar man på gatan Avenida de la Aurora 25, där finner man shoppingcentret Larios. Om du planerar att handla mycket så kan det vara smart att titta på ett speciellt kreditkort för resor och shopping.

Reseguider och kartor

Planerar du att göra egna utflykter eller vill veta mer om Malaga finns det flera olika reseguider och böcker att ta med på resan, här tipsar vi om några du kan köpa på nätet eller i din närmaste butik.